У Мінфіні впевнені, що в Україні немає проблем з виплатою пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні впевнені, що в Україні немає проблем з виплатою пенсій

Казна та Політика
150
В Україні немає проблем з виплатою пенсій, і в цьому році з держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 мільярди гривень.
Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України з посиланням на заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.
“Загальні витрати бюджету Пенсійного фонду сягають 481 мільярд гривень. Основними джерелами покриття цих витрат є надходження зі сплати єдиного соціального внеску та кошти держбюджету. У червні цього року сплата ЄСВ зросла у порівнянні з червнем минулого року. Тобто просіли квітень-травень, але червень пішов в плюс на 449 мільйонів гривень”, – цитує пресслужба Єрмоличева.
За його словами, найменша пенсія в Україні встановлена на рівні прожиткового мінімуму й становить 1712 гривень. Але є окремі категорії пенсіонерів, у яких мінімальна пенсія буде більше.
“Наприклад, жінка, маючи страховий стаж 30 років, а чоловік – 35, отримують мінімальну пенсію у 2100 гривень. Найбільша обмежена десятьма прожитковими мінімумами. Станом на 1 липня це 17 тисяч 120 гривень”, – наводяться в повідомленні слова міністра.
При цьому Єрмоличев підкреслив, що окрема категорія пенсіонерів, для яких подібного обмеження немає, це судді – у них середній розмір пенсій становить близько 45,9 тисячі гривень.
“Загалом пенсіонерів в Україні 11 мільйонів, які отримують 2-4 тисячі гривень – близько 9 мільйонів”, – цитує пресслужба Єрмоличева.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас