У Кабміні придумали, куди витратити ще 2 мільярди гривень з коронавирусного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні придумали, куди витратити ще 2 мільярди гривень з коронавирусного фонду

Казна та Політика
577
Кабінет Міністрів має намір виділити 2 млрд грн зі спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом на сферу освіти та науки.
Відповідне протокольне доручення було дано на засіданні уряду в середу, 22 липня.
Ці кошти планують спрямувати на виконання трьох бюджетних програм. Йдеться про забезпечення пожежної безпеки в установах, підтримку пріоритетних напрямів наукових досліджень, поліпшення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників.
13 квітня 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з якими було створено спецфонд по боротьбі з коронавірусом об’ємом 64,7 млрд грн. Більш ніж половина коштів цього фонду було спрямовано на ремонт доріг. 18 квітня зміни підписав президент.
Станом на 1 липня 2020 року, Кабінет Міністрів України розподілив 19 мільярдів гривень на боротьбу з COVID-19.
6 липня 2020 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до Кабінету Міністрів з проханням виділити 14,5 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19. 10 млн грн з них планувалося витратити на ремонт адміністративного будинку, 3,5 млн грн – на створення веб-сайту, а також 1 млн грн – на відрядження в рамках національного превентивного механізму.
21 липня 2020 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що коштів спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом, який був створений при секвестрі державного бюджету, достатньо, щоб пом’якшити вплив кризи на всі галузі економіки та соціальну сферу в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас