Японія пропонує субсидії своїм компаніям, щоб повернути їх із Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія пропонує субсидії своїм компаніям, щоб повернути їх із Китаю

Світ
297
Уряд Японії почне субсидувати деякі компанії для інвестування в заводи в Японії і Південно-Східній Азії, аби знизити залежність від виробництва в Китаї.
Як повідомляє Bloomberg, всього 57 компаній, до числа яких увійшли виробник масок Iris Ohyama та Sharp Corp, отримають від уряду 57,4 млрд єн ($536 млн) для переведення виробництва з Китаю назад до Японії. Ще 30 компаній отримають гроші для інвестицій в інші країни Південно-Східної Азії, такі як В’єтнам, М’янма, Таїланд.
Видання нагадує, що ще в березні прем’єр-міністр країни Сіндзо Абе заявив, що Японія повинна повернути виробництво на батьківщину або диверсифікувати його з заводами в інших азіатських країнах, щоб зменшити свою залежність від Китаю.
По мірі погіршення відносин між США і Китаєм і посилення торгової війни посилюються дискусії про те, як компанії і країни можуть диверсифікувати ланцюжки поставок, щоб зменшити свою залежність від Китаю. До сих пір жодна інша країна не приймала конкретної політики для заохочення таких змін, пише Bloomberg.
У нормальних умовах Китай є найбільшим торговельним партнером Японії, і японські компанії вкладають туди великі інвестиції. Однак спалах пандемії розірвав ці економічні зв’язки і нашкодив іміджу Китаю в Японії.
Уряд прем’єр-міністра Сіндзо Абе роками намагався поліпшити відносини з Китаєм після антияпонських повстань 2012 року, але поширення коронавірусу і територіальні суперечки щодо островів і газових родовищ в Східно-Китайському морі, які тривають, стали на перешкоді цим зусиллям.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас