Український хакер зламував комп’ютери жителів Австрії і вимагав викуп у криптовалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український хакер зламував комп’ютери жителів Австрії і вимагав викуп у криптовалюті

Кримінал
461
Кіберполіція України встановила особу зловмисника, який створив шкідливе програмне забезпечення і вимагав від жертв викуп у криптовалюті. Підозрюваного, який мешкав у Волинській області, затримано слідчими Луцького відділу поліції, його техніку вилучено, повідомляється на сайті cyberpolice.gov.ua.
Хакерські атаки були націлені на жителів і організації Австрії. Після злому й інфікування комп’ютерної техніки користувачам надходило повідомлення про необхідність сплати «викупу». За відновлення даних зловмисник вимагав від $600 до $1000. Потерпілі мали переказувати гроші на криптовалютний гаманець фігуранта. Жертвами хакера стали як державні установи, так і звичайні користувачі.
Правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка. За результатами обшуку вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски. Наразі встановлюється повне коло потерпілих осіб, зазначається в повідомленні.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтею, – позбавлення волі на строк до двох років.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас