ФССУ компенсував українцям 7,3 млн грн через втрату заробітку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФССУ компенсував українцям 7,3 млн грн через втрату заробітку

Особисті фінанси
154
Станом на 21 липня 2020 року Фонд направив застрахованим українцям, що перебували на самоізоляції, близько 7,3 млн гривень.
Про це повідомила пресслужба Фонду соціального страхування України.
Понад 6 тис. застрахованих українців перебували на самоізоляції під медичним наглядом з початку пандемії COVID-19, з них майже 1,5 тис. – медичні працівники.

Страхування від коронавірусу 😷

“Кожен із них отримав від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого за цей час заробітку. На сьогодні ФССУ профінансував понад 38 тисяч днів ізоляції”, – йдеться у повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Допомога за час ізоляції від COVID-19 фінансується ФССУ на підставі листка непрацездатності. Право на неї мають усі застраховані особи в разі контакту з інфікованим хворим, режим ізоляції встановлюється задля протидії можливому поширенню коронавірусної хвороби.
  • Розмір допомоги від Фонду становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості стажу, починаючи з шостого дня самоізоляції (перші п’ять днів фінансуються коштом роботодавця).
  • Для медичних працівників сума допомоги від Фонду розраховується, виходячи зі 100% середньої заробітної плати, і також не залежить від тривалості страхового стажу.

Як безкоштовно лікуватися в приватній клініці

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас