Разумков про економічну кризу: зарано говорити, що ми пройшли "найгіршу точку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Разумков про економічну кризу: зарано говорити, що ми пройшли "найгіршу точку"

Казна та Політика
681
Економічну кризу, з якою на сьогодні стикнувся світ, можна порівняти лише з економічними проблемами після Другої світової війни, і говорити про те, що світ пройшов найгіршу точку, поки зарано.
Про це на пресконференції щодо підсумків роботи парламенту сказав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.
“Україна сьогодні живе у реаліях, у яких живе весь світ: коронавірус і пандемія внесли свої обмеження, які ми бачимо як у світовій економіці, так і в економіці нашої держави”, – сказав Разумков.
За його словами, згідно з прогнозами по “єврозоні”, буде спад економіки майже на 9% в цьому році, у наступному році – прогнозується зростання лише на 6%.
“І це призводить до того, що змінюються пріоритети для кожної з держав. Головною зміною є переорієнтація на внутрішніх виробників, на захист національних інтересів, захист та просування економіки держав. Однак я розумію, що сьогодні працювати виключно у режимі “замкнутої економіки” неможливо, і міжнародний рух і фінансів, і капіталу, і промисловості, і товарів буде зберігатись. Україна повинна знаходити ті можливості, ключові точки росту, які є у нас, які ми можемо використовувати. У нас, я впевнений, є галузі, які потребують додаткової підтримки і з боку держави, і з боку додаткових інвестицій. Це дасть змогу рухатись та знаходити точки росту для української економіки”, – заявив голова ВР.
Він підкреслив, що, говорячи про виконання бюджету, за останні 1,5-2 місяці є позитивний тренд. Якщо до червня виконання бюджету було 88%, то зараз це 92%.
“Це демонструє, що економіка потроху виходить з економічної кризи. Однак говорити, що ми вийшли повністю, що можна говорити про серйозне зростання, як і вся Європа, як і весь світ, я думаю, це, м’яко кажучи, зарано. Та економічна криза, з якою ми сьогодні стикнулись у світі, я думаю, її можна порівняти лише з економічними проблемами, які ми бачили після Другої світової війни, і говорити про те, що ми пройшли найгіршу точку, я думаю, поки зарано”, – додав Разумков.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас