У Польщі за підозрою в корупції затримали екскерівника "Укравтодору" Новака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі за підозрою в корупції затримали екскерівника "Укравтодору" Новака

Кримінал
547
Співробітники представництва Центрального антикорупційного бюро Польщі у Гданську затримали трьох осіб за підозрою у корупції та діях у складі організованої злочинної групи, серед затриманих – екскерівник “Укравтодору” Славомір Новак.
Про це повідомляє пресслужба бюро.
“Серед затриманих: Славомір Н. (Славомір Новак. – Ред.) – колишній народний депутат парламенту Республіки Польща, колишній міністр транспорту Польщі та колишній голова Державної автомобільної служби України – Укравтодору, Даріуш З. – колишній командир військової частини 2305 “ГРОМ” та підприємець Яцек П. з Гданська”, – йдеться у повідомленні.
Ймовірно, йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку та підприємця з Гданська, який був головою польсько-української господарчої палати, Яцека П’єхоту.
“Затриманих доставлять до прокуратури, де їм пред’являть звинувачення. Розслідування стосується підозр у корупції та діяльності в межах організованої злочинної групи. Розслідування проводиться спільно Центральним антикорупційним бюро, Районною прокуратурою у Варшаві, Спеціальною антикорупційною прокуратурою у Києві та Національним антикорупційним бюро України”, – додали у відомстві.
Як пише Gazeta Wyborcza, Новака підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.
Прокуратура повідомляє, що затримання є результатом міжнародного розслідування, проведеного спільною групою прокурорів з Польщі та України, Центрального антикорупційного бюро Польщі та Національного антикорупційного бюро України.
У районній прокуратурі Варшави Новаку загрожують 6 обвинувачень, пов’язаних з періодом, коли він відповідав за Укравтодор, пише видання.
У жовтні 2016 року Славомір Новак став виконувачем обов’язків глави Укравтодору та отримав українське громадянство.
У вересні 2019 року НАЗК оголосило, що порушило справу у зв’язку з поданням Новаком неправдивої декларації, стверджуючи, що він недооцінив вартість свого автомобіля та приховав кошти на банківських рахунках.
Через два тижні Словомір Новак пішов у відставку, мотивуючи це отриманням нової пропозиції про роботу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас