Ціни на кавуни в Україні виявилися на третину вищими, ніж рік тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на кавуни в Україні виявилися на третину вищими, ніж рік тому

Особисті фінанси
695
Ціна на кавуни в Україні в середині липня виявилися на третину вищою, ніж рік тому.
Про це повідомила директор з розвитку української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва, йдеться в публікації “Інтерфакс-Україна”.
“Ціни на кавуни на ринку України почали різко знижуватися, проте ця продукція сьогодні все ще обходиться споживачам істотно дорожче, ніж в середині липня 2019 року”, – зазначила Звєрєва.
За її словами, це багато в чому пов’язано з несприятливими погодними умовами цього року, через що виробникам довелося пересівати середні та пізні сорти кавунів.
“При цьому за попередній тиждень українські фермери знизили ціну на ягоду в середньому на 42%”, – сказала експерт. Фермери вже змушені знижувати ціни, хоча ажіотажного попиту на кавуни немає.
“Виробники вже сьогодні готові продавати кавуни за ціною 3-5 грн за кг (це оптові ціни, – Ред.). Незважаючи на різке здешевлення, сьогодні ціна на кавуни в Україні в середньому на 31% вища, ніж рік тому. На думку операторів ринку, вести продажі за такими цінами фермерам вдається за рахунок досить помітного зниження виробництва кавуна в країні”, – пояснила Звєрєва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас