МАУ обмежила провезення ручної поклажі на деяких рейсах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ обмежила провезення ручної поклажі на деяких рейсах

Особисті фінанси
1114
МАУ зменшила розміри і вагу ручної поклажі на рейсах до деяких країн через вимоги влади цих держав.
Про це пише avianews.com.
Нові габарити. Розміри багажу зменшено зі звичних 55х40х20 см до 40х30х10 см, а вагу з 7 до 5 кг.
Навіщо. Це зроблено для того, щоб сумка могла розміститися під кріслом, а пасажири не створювали черги в салоні під час посадки і висадки при використанні багажних полиць для великої ручної поклажі.
Обмеження вже діють на регулярних і чартерних рейсах МАУ в Туреччину та ОАЕ. Також вони будуть введені на маршрутах в Італію і Азербайджан після планованого на серпень перезапуску польотів у ці країни.
Якщо ручна поклажа пасажира перевищує нові обмеження, але підходить за параметрами стандартних правил авіакомпанії, її можна безкоштовно здати в багаж на стійці реєстрації та отримати на багажній каруселі в аеропорту прильоту.
Також МАУ повністю відмовилася від прийому оплати за товари і послуги на борту літака готівкою. Тепер це можна зробити тільки банківськими картками. Своє рішення авіакомпанія аргументувала тим, що готівкові є переносниками бактерій і вірусів і можуть потенційно загрожувати здоров’ю пасажирів.

Довідка Finance.ua:

  • Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ) оприлюднила правила для пасажирів, яких вони повинні дотримуватися під час польотів на літаках авіакомпанії після відновлення польотів з 15 червня 2020 року.
  • Авіакомпанія МАУ прогнозує вихід на докризовий обсяг пасажирських перевезень в 2022-2023 роках.
Любите подорожувати? Тоді ви знаєте, що без кредитної картки за кордоном складно. Портал Finance.ua підібрав для вас найкращі пропозиції щодо кредитних карток.

Кредитні картки для мандрівників

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас