Голова податкового комітету ВР звинуватив Марченка у зриві реформи митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова податкового комітету ВР звинуватив Марченка у зриві реформи митниці

Казна та Політика
456
Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звинуватив голову Мінфіну Сергія Марченка у зриві реформи Державної митної служби.
Про це він написав у Telegram.
“Очевидно, що міністр фінансів не виправдав довіри, взявши на себе персональну відповідальність за стан справ на митниці після звільнення М. Нефьодова. Схеми процвітають. Реформу зірвано. Ситуація погіршилася”, – підкреслив нардеп.
Він, зокрема, зазначив, що 16 липня у рамках кримінальних проваджень Нацполіція спільно з ДБР та Офісом Генпрокурора задокументувала злочинну діяльність співробітників Одеської митниці, яка полягала в одержанні неправомірної вигоди від імпортерів за безперешкодне митне оформлення (ч. 3 ст. 368 КК України).
Гетманцев повідомив, що були затримані керівник митного посту “Кучурган” Одеської митниці Олексій Осипчук, заступник начальника відділу митного оформлення №3 митного посту “Одеса” Віктор Залепа та керівник митного посту “Одеса” Володимир Лиманський.
За його словами, 13 березня 2020 року правоохоронці зафіксували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів Осипчуком за оформлення ТЗ.
“12 травня 2020 року зафіксовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 200 доларів Залепою за оформлення вантажу з одягом. 10 липня 2020 року зафіксовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів Лиманським за оформлення контейнера з іграшками”, – додав Гетманцев.
Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що червневі надходження до держбюджету стали на 5,5% більшими, ніж очікувалось, за його словами це означає, що почалася ефективна боротьба зі схемами на митниці.
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що головам митної та податкової служб поставлена задача забезпечити надходження в бюджет як мінімум на 10% вище планового показника — інакше вони будуть звільнені.
24 квітня уряд звільнив голову Митної служби Максима Нефьодова. Раніше в той же день Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби.
В уряді заявляли, що серед причин звільнення очільника митниці – слабкі показники по надходженню в державний бюджет.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас