НБУ підготував роз'яснення про подання першої звітності у рамках "спліту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підготував роз'яснення про подання першої звітності у рамках "спліту"

Особисті фінанси
444
Настав час подання звітності, а небанківські фінустанови мають безліч запитань щодо її формування та подання. Тому Національний банк надав роз’яснення та розробив Q&A.
Про це повідомила пресслужба регулятора у FACEBOOK.
Що це таке. Q&A – це збірник «Запитання-відповіді щодо формування та подання звітності небанківськими фінансовими установами до НБУ».
Що там можна знайти. Він містить відповіді на найактуальніші запитання ринку стосовно звітності і складається з трьох розділів:
  • особливості подання звітності через вебпортал НБУ: у ньому висвітлені відповіді на запитання щодо реєстрації для подання звітності, вимог до формування звітних файлів, функціоналу звітних систем, виправлення помилок у завантажених звітних файлах, процедури перевірки даних, а також інших технічних питань щодо формування та подання звітності;
  • визначення вимог до звітності в нормативно-правових актах: тут зібрані методологічні питання, зокрема, щодо надання звітних файлів за відсутності операцій за звітний період, реалізації автоматизованих контролів пов’язаних показників між фінансовою та регулярною звітністю тощо;
  • методологічні питання формування звітності: у цьому розділі увагу приділено окремим аспектам формування та подання фінансової звітності й особливостям регуляторної звітності страховиків та кредитних спілок зокрема.
Зазначається, що Q&A оновлюватиметься в міру надходження запитань від ринку.
Де його знайти. Ознайомитися і завантажити цей документ можна на веб-сайті НБУ в розділі «Нагляд – Спліт» у корисних матеріалах та за посиланням https://cutt.ly/NaowihJ.

Довідка Finance.ua:

  • 12 вересня 2019 року Рада прийняла закон про “спліт”. Тоді за нього проголосували 296 депутатів.
  • З 1 липня 2020 року закон про “спліт” набрав чинності: право регулювання ринків небанківських фінансових послуг перейшло від Нацкомфінпослуг до Нацбанку.
  • Що змінюється для банків, МФО, та їхніх клієнтів після набрання чинності закону про “спліт” – читайте за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас