Бізнес-спільнота сподівається на збереження новим головою НБУ незалежності регулятора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес-спільнота сподівається на збереження новим головою НБУ незалежності регулятора

Казна та Політика
174
Бізнес-спільнота сподівається, що новопризначений голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко збереже незалежність Нацбанку і продовжить його поточний курс, повідомила прес-служба Американської торгової палати в Україні (AmChаm).
“Бізнес-спільнота сподівається, що новий голова Нацбанку збереже незалежність НБУ і продовжить його поточний курс, зокрема монетарну політику, підтримку макроекономічної стабільності і інфляційне таргетування, а також забезпечить співпрацю з МВФ для прискорення економічного зростання”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що сильний і незалежний НБУ є потужним сигналом довіри з боку іноземних інвесторів і компаній, які вже інвестували мільярди доларів і створили тисячі робочих місць, а також з боку міжнародних партнерів, що надають фінансову підтримку для підтримки економіки.
Згідно з повідомленням AmChаm, НБУ є найбільш надійною установою серед іноземних інституційних інвесторів і бізнес-спільноти. “Тому Національний банк повинен залишатися незалежним, щоб бути ефективним і забезпечити довіру інвесторів в Україні”, – підкреслює прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас