Обсяги погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків - НБУ

Казна та Політика
164
Національний банк України (НБУ) у січні-червні 2020 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,1 млрд грн, повідомила пресслужба Нацбанку в середу.
Згідно з повідомленням на сайті НБУ, найбільше коштів отримано від реалізації закладених неплатоспроможними банками майнових прав за кредитними договорами (606,4 млн грн) та об’єктами нерухомого майна (161,5 млн грн).
Крім того, заборгованість за наданими НБУ кредитами рефінансування неплатоспроможних банків частково була погашена за рахунок звернення центробанком стягнення на облігації та нерухоме майно шляхом отримання їх у власність на загальну суму 99,7 млрд грн.
Крім того, частину коштів регулятор отримав від реалізації в межах виконавчого провадження заставленого нерухомого майна поручителів неплатоспроможних банків на загальну суму 48,8 млн грн, а також від отримання коштів від погашення заборгованості за кредитними договорами на загальну суму 161,9 млн грн.
Зазначається, що з інших джерел погашення заборгованості НБУ загалом отримав 19,4 млн грн.
Як зазначено в повідомленні, за найвищу ціну (60,7 млн грн) в 2020 році реалізована нерухомість, передана VAB Банком в заставу НБУ.
У першому півріччі регулятор погодив умови реалізації закладених майнових прав за кредитними договорами з сукупною початковою ціною реалізації 31,17 млрд грн та об’єктів нерухомого майна з сукупною початковою ціною реалізації у розмірі 1,45 млрд грн.
Згідно з повідомленням, Нацбанк з 2014 року ініціював 117 судових позовів з метою повернення неплатоспроможними банками заборгованості за кредитними договорами за рахунок активів майнових і фінансових поручителів.
“Всі судові рішення щодо фінансових поручителів і майнових поручителів, що набули законної сили, ухвалено на користь НБУ. Наразі вживаються заходи щодо їх примусового виконання. На розгляді в судах знаходиться ще 32 справи, а також 10 справ про банкрутство майнових поручителів”, – зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас