Суд визнав банкрутом компанію, яка заборгувала Нацбанку 3,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав банкрутом компанію, яка заборгувала Нацбанку 3,5 млрд грн

Фондовий ринок
2534
У вівторок, 14 липня, Госпсуд Одеської області визнав ТОВ “Укрбудспецтех”, кінцевим бенефіціаром якого є колишній власник збанкрутілого Імексбанку Леонід Клімов, банкрутом з ініціативи самої ж компанії і відкрив ліквідаційну процедуру, повідомляє Finbalance. Це підприємство було винне під заставу майна Нацбанку 3,47 млрд грн, Ощадбанку – 1,2 млрд грн і Імексбанк – 103,5 млн грн.
16 червня вказаний суд в рамках цієї справи задовольнив заяву “Укрбудспецтеху” і заборонив проведення будь-яких реєстраційних дій в держреєстрі прав на нерухоме майно по ряду об’єктів нерухомого майна компанії загальною площею 24 тис. кв. м, в тому числі приміщень кількох торгових комплексів.
“Свою заяву про забезпечення позову ТОВ Укрбудспецтех” обґрунтувало необхідністю запобігання відчуженню майна зі своєї власності за межами процедури банкрутства, а також вказувало на свої зобов’язання як поручителя за кредитами, виданими Ощадбанком”, – йдеться в повідомленні.
“Укрбудспецтех” зазначав, що в травні отримав повідомлення-вимогу від Ощадбанку про усунення порушення основного зобов’язання та умов іпотечного договору, а в разі невиконання цієї вимоги банк констатував, що буде звертати стягнення на майно, передане в іпотеку, щоб придбати право власності на предмет іпотеки.
Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла в цілому закон про внесення змін до бюджету на 2020 рік щодо фінансування держпідприємства “Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова”. Таким чином парламент врятував підприємство від банкрутства.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас