Рада підвищила стипендії дітям-сиротам: скільки отримуватимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підвищила стипендії дітям-сиротам: скільки отримуватимуть

Особисті фінанси
280
Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала за підвищення стипендій дітям-сиротам. За законопроект №2013 “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, проголосував 351 народний депутат.
Про це свідчить інформація на сайті ВР.
У статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» було передбачено виплату підвищеного на 50% розміру стипендії та щорічної допомоги в розмірі трьох місячних стипендій для придбання навчальної літератури.
“У порушення статті 22 Конституції України Законом України від 06.12.2016 №1774 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» було вилучено зазначені норми і передбачено, що Уряд буде визначати розміри цих виплат”, – йдеться у пояснювальній записці.
Законопроектом пропонується встановити дітям-сиротам виплату стипендії у підвищеному розмірі не менше 150% прожиткового мінімуму на одну особу та щорічної грошової допомоги на придбання навчальної літератури дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.
Нагадємо, розмір прожиткового мінімуму в Україні – 2027 грн, тобто мінімальна стипендія таким дітям буде на рівні 3 040 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас