Зеленський підписав закон про погашення боргів на оптовому ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про погашення боргів на оптовому ринку електроенергії

Казна та Політика
498
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії” № 719-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 червня 2020 року.
Як повідомляє пресслужба Офісу Президента України, метою закону є повне погашення заборгованості, яка утворилася на оптовому ринку електроенергії.
Згідно з документом, погашення заборгованості здійснюється шляхом застосування процедури взаєморозрахунків, переведення боргу та відступлення права вимоги, погашення (списання) заборгованості за рахунок коштів державного бюджету.
“Імплементація закону сприятиме завершенню відповідного етапу впровадження нового ринку електричної енергії та вирішенню проблем фінансового стану підприємств-учасників ринку електроенергії”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, в червні Верховна Рада України схвалила законопроєкт №2386 про списання боргів старого енергетичного ринку.
Борг “енергоринку”, згідно з документом, погасять за рахунок емісії облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) і списання боргів, у тому числі перед держкомпанією “Укренерго”.
Як відомо, Верховна Рада ухвалила за основу цей законопроєкт наприкінці квітня, тоді за нього проголосували 258 нардепів.
Станом на 16 травня 2020 року дефіцит в енергетичній галузі України сягав понад 50 млрд грн. При цьому окремо ще залишається заборгованість за минулі періоди.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас