Харків за підтримки ПриватБанку запустив бота для оцінки міських проєктів @X_agent_bot — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харків за підтримки ПриватБанку запустив бота для оцінки міських проєктів @X_agent_bot

Особисті фінанси
20
У Харкові міська влада за підтримки команди інновацій ПриватБанку запустила першого в Україні телеграм бота для народної оцінки найважливіших соціальних проєктів, реалізованих міською владою. За допомогою @X_agent_bot оцінити роботу того чи іншого проєкту, реалізованого міською владою, зможе будь-який мешканець Харкова, і не лише Харкова.
“Ми з командою міської ради реалізовуємо сотні проєктів для харків’ян. Мене завжди хвилювала якість тих речей, які ми робимо, і зворотний зв’язок від кожного мешканця. Для ефективного управління проєктами і покращення їх роботи було створено комунальний заклад “Офіс реформ Харкова”, – сказав міський голова Харкова Геннадій Кернес. – За його ініціативи разом з ПриватБанком ми розробили чат-бот “Агент Х” для отримання постійного зворотного зв’язку за міськими проєктами – чи то запуск нового порталу, чи відкриття парку. Аналіз результатів допоможе врахувати реальні запити харків’ян”.
Сьогодні за допомогою бота @X_agent_bot міська влада пропонує харків’янам оцінити один проєкт – медичний портал Helsi.me, який був запущений нещодавно. Надалі бот буде автоматично нагадувати жителям міста про можливість оцінити нові проєкти.
“Це, мабуть, перший в Україні досвід впровадження електронної демократії в одному з найважливіших її аспектів – оцінювання роботи органів влади і виконання взятих на себе KPI, – зазначила керівник проєкту «e-democracy” ПриватБанку Марія Невзорова. – Харків дає хороший приклад іншим громадам і всім органам влади, як можна без зайвих витрат і непотрібної профанації оцінювати ефективність влади не лише в період чергових виборів”.
Щоб виключити можливість підтасування результатів голосування, розробники бота передбачили проходження авторизації через Приват24. Ця система реалізована на декількох міських сервісах і довела свою ефективність.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас