Суд задовольнив апеляцію НБУ в справі екс-глави офісу ЄБРР в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд задовольнив апеляцію НБУ в справі екс-глави офісу ЄБРР в Україні

272
У Нацбанку схвалили рішення шостого апеляційного адміністративного суду від 2 липня, яке повністю задовольнило апеляційну скаргу регулятора. Судді підтвердили законність рішення НБУ про відмову колишньому главі офісу ЄБРР в Україні Шевки Аджунеру в погодженні на посаду голови наглядової ради Ощадбанку. Про це повідомила прес-служба Нацбанку.
У повідомленні підкреслюється, що Нацбанк мав законні підстави для відмови Аджунеру. Зокрема, через невідповідність критеріям професійної придатності – наявність конфлікту інтересів і неналежне виконання ним обов’язків голови наглядової ради.
Також в НБУ нагадують, що 18 лютого окружний адміністративний суд Києва за позовом Аджунера скасував рішення комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Нацбанку про відмову в погодженні його кандидатури на зазначену посаду. Саме це рішення скасував суд апеляційної інстанції.
Нагадаємо, директор департаменту структурованого торгового фінансування Укргазбанку і кандидат на посаду голови правління Ощадбанку Геннадій Хелемський, який програв конкурс, подав вже другий позов, що додатково блокує вже заблоковане призначення нового керівника Ощадбанку Сергія Наумова.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас