Правління Нацбанку прокоментувало відмову Ради НБУ призначити заступника голови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правління Нацбанку прокоментувало відмову Ради НБУ призначити заступника голови

Казна та Політика
657
Правління Національного банку шкодує про вердикт Ради НБУ, яка у понеділок утрималася узгодити продовження повноважень заступника голови НБУ Олега Чурія на другий 7-річний термін, і чекає кадрового рішення нового глави.
Про це повідомила в.о. глави НБУ Катерина Рожкова агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Нам, команді правління НБУ, шкода, що Рада НБУ сьогодні утрималася від прийняття рішення про призначення Олега Чурія на другий термін. При цьому ми розуміємо, що основною причиною цього є зміна глави НБУ”, – зазначила Рожкова.
Вона уточнила, що подавати на узгодження кандидата на посаду заступника голови НБУ тепер повинен буде майбутній глава.
“Правління як і раніше упевнено, що Чурій з його досвідом роботи на ринку і в НБУ, його компетенціями і його експертизою є найкращим кандидатом на цю посаду”, – підкреслила в.о. глави НБУ.
Прес-служба Нацбанку додала, що відповідно до статті 21 закону про НБУ, заступник голови Нацбанку, термін повноважень якого закінчився, обіймає посаду до вступу на посаду нового заступника голови.
Таким чином, після завершення терміну своїх повноважень 10 липня 2020 року Чурій продовжить виконувати свої обов’язки заступника голови НБУ, відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас