В Євросоюзі хочуть суворіше регулювати роботу Google, Amazon і Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі хочуть суворіше регулювати роботу Google, Amazon і Facebook

Фондовий ринок
280
Євросоюз збирається вжити нових заходів, щоб забезпечити дотримання великими американськими компаніями, в тому числі Google, Amazon і Facebook, норм антимонопольного законодавства, а також гарантувати виплату ними податків повною мірою.
Про це заявила заступник голови Єврокомісії (ЄК) Маргрете Вестагер в інтерв’ю невеликій групі журналістів, в тому числі співробітникам газети The Wall Street Journal, передає УНН.
Як зазначається в матеріалі, Вестагер, яка відповідає за питання конкуренції та розвитку цифрової економіки, висловилася за суворіше регулювання роботи зазначених корпорацій в ЄС.
“Це цілий комплекс питань. Він не покривається лише одним законодавчим актом”, – підкреслила єврокомісар.
Вестагер наголосила на необхідності “ретельного дотримання законів про конкуренцію”, а також вироблення нових норм у цій сфері. Вона підкреслила, що компанії, про які йдеться, повинні нести відповідальність за публікацію своїх мережевих ресурсах заборонених матеріалів.
Зазначимо, раніше антимонопольні органи ЄС почали розслідування стосвно кількох американських компаній – в їх числі Amazon і Apple.
Нагадаємо, раніше в Amazon домовилися про купівлю каліфорнійського стартапа Zoox, який займається розробкою самокерованих автомобілів.
Нібито інтернет-ритейлер заплатить за технологічну компанію понад $1,2 млрд, що стане найбільшою інвестицією Amazon в сектор безпілотних транспортних засобів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас