Падіння у базових галузях економіки України сповільнилося майже в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння у базових галузях економіки України сповільнилося майже в 2 рази

Казна та Політика
295
У травні 2020 року спостерігалося поступове відновлення економічної активності як в Україні, так і поза її межами з огляду на послаблення карантинних обмежень. Падіння Індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) уповільнилося до 8,9% р/р (з 15,4% р/р у квітні).
Про це йдеться в “Макроекономічному та монетарному огляді” Національного банку (червень 2020 року).
“Втім, збереження низки обмежень на діяльність окремих секторів залишалося вагомим чинником спаду економіки”, – йдеться в огляді.
Як нагадують в НБУ, падіння промислового виробництва сповільнилося до 12,2% р/р через певну активізацію зовнішнього попиту на тлі оптимізму, спричиненого поступовим пом’якшенням карантину.
Відновлення попиту домогосподарств на тлі поліпшення споживчих настроїв і зростання заробітних плат, а також відновлення роботи непродуктових магазинів та ринків зумовили сповільнення спаду роздрібної торгівлі (до 3,1% р/р).
Активізація діяльності призвела до сповільнення падіння у виробництві електроенергії (до 8,2% р/р) і вантажообороту (до 26% р/р), а заразом і відновлення зростання оптової торгівлі (1,6% р/р).
Попри сповільнення темпів спад пасажирообороту залишався значним (до 92,3% р/р) через збереження обмежень на перевезення залізничним та місцевим транспортом упродовж більшої частини місяця.
Нарощення капітальних видатків бюджету сприяло сповільненню спаду у будівництві (до 2,6% р/р).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас