АКБ "Укрсоцбанк" презентував Україну в Лондоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АКБ "Укрсоцбанк" презентував Україну в Лондоні

Фондовий ринок
114
10-11 березня 2004 року в Лондоні, Велика Британія відбулась Міжнародна конференція «Ринок капіталу України».
Ініціатором проведення і лід-спонсором проведення конференції виступив один з провідних вітчизняних банків АКБ «Укрсоцбанк». У роботі Конференції взяли участь понад 120 делегатів переважно з країн СНД і Західної Європи.
Це перша Конференція, присвячена ринкам капіталу України, яка відбулась у фінансовій столиці світу після кризи 1998 року.
На Конференції було розглянуто чотири основні теми: макроекономічні успіхи України на початку нового сторіччя; суттєва недооцінка гривні та гривневих активів, що припускає хороший потенціал високої доходності для інвесторів в Україну; експоненціальний розвиток внутрішнього ринку облігацій, а також вихід на ринок єврооблігацій корпоративних емітентів; швидке зростання котирувань українських акцій починаючи від осені минулого року.
Про успіхи макроекономічні здобутки України в новому тисячолітті доповідали учасники Конференції Борис Тимонькін, голова Правління АКБ «Укрсоцбанк», Ігор Мітюков, Анатолій Шаповалов, представники JP Morgan, Commerzbank’у. Швидке зростання котирувань, але майже повна відсутність ліквідності, в тому числі й через незначну кількість акцій, які є в обігу на вільному ринку. Ці дві характеристики українського ринку були точно підмічені Delloit & Toush. У зв’язку з цим вони пов’язують свої сподівання на справжнє відродження ринку акцій в Україні з новими іменами, і привели як можливий приклад «Сандору» і «ДЦ».
Міжнародні інвестори виявили, по-перше, інтерес до власне України та українських активів, що напряму веде до зростання капіталізації нашої країни, а отже і багатству її громадян. Майбутні президентські вибори в державі не розглядаються як серйозний ризик.
По-друге, нерезиденти готові вкладати досить значні, за українськими мірками, кошти у гривневі активи – в першу чергу в корпоративні облігації – але за умови хеджування валютних ризиків. Так кажуть вони, гривня дійсно виглядає суттєво недооціненою, але наші регуляції та нормативи не дозволяють нам інвестувати в Україну з непокритим валютним ризиком.
По-третє, вони очікують зростання кількості позичальників з України, які випускають свої єврооблігації, на міжнародному ринку капіталів. «Консолідація бізнесу, запровадження міжнародних стандартів обліку і розвиток внутрішнього фінансового ринку – цього очікують від України міжнародні інвестори», – підбив риску Конференції Борис Тимонькін, голова Правління АКБ «Укрсоцбанк».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас