Поліція встановила причетних до зливу даних мільйонів користувачів Telegram в даркнет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція встановила причетних до зливу даних мільйонів користувачів Telegram в даркнет

Фондовий ринок
555
За фактом витоку і поширення інформації про персональні дані українців з анонімних Тelegram-каналів вже підтверджена злочинна діяльність 25 осіб, одна людина затримана.
Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.
«За останні півтора місяці була здійснена підготовка дуже масштабної спецоперації “Дата” із залученням понад 400 представників кіберполіції, Нацполіції та СБУ. Сама реалізація операції відбувалася протягом десяти днів у 10 регіонах України. Велика кількість людей створила велику кількість Тelegram-каналів, за допомогою яких злочинним шляхом заволоділа коштами громадян.
Тому за результатами проведення спецоперації було відкрито 34 кримінальні справи та проведено 36 обшуків. Підтверджена злочинна діяльність 25 осіб, восьми особам були оголошені повідомлення про підозру і затримано одну особу”, – заявив Гончаров. Він також додав, що за результатами зазначеної операції були вилучені з незаконного обігу копії 30 баз даних, серед яких є дані державних реєстрів.
За словами заступника міністра внутрішніх справ, хакери отримали незаконний доступ до баз даних страхових компаній, приватних і державних банків, логістичних компаній та інших держорганів. “Велика частка даних вкрадена з приватних структур”, – підкреслив Гончаров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас