МОЗ має намір інтегрувати eHealth з порталом «Дія» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ має намір інтегрувати eHealth з порталом «Дія»

Казна та Політика
234
Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) має намір інтегрувати електронну систему охорони здоров’я eHealth з порталом та мобільним додатком «Дія».
Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер під час пресбрифінгу у Києві в четвер, 25 червня.
«Багато чого є в планах, зокрема спільно з партнерами з Міністерства цифрової трансформації хочемо здійснити інтеграцію системи eHealth в портал і додаток «Дія». Ми хочемо підписувати е-декларації онлайн без необхідності візиту до лікаря, щоб лікаря можна було обирати самостійно. Цей крок вимагає не тільки розв’язання технічних питань, а й адміністративних. Ми з цим працюємо. Працюємо також по системі «е-Малятко», щоб можна було прямо у пологовому будинку онлайн зареєструвати всі документи «, – сказав він.
Крім цього, заступник міністра підкреслив, що система eHealth дозволяє лікарям використовувати обмежений функціонал на смартфоні.
«Щодо лікарень – не всі зараз, на жаль, переходять на електронну систему охорони здоров’я, але це пов’язано, в першу чергу, з технічними проблемами, наявністю техніки. Але сама система eHealth дозволяє навіть використовувати обмежений функціонал на смартфоні», – сказав Кучер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас