Суд зобов'язав УЗ виплатити мільярдні борги "Донецької залізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав УЗ виплатити мільярдні борги "Донецької залізниці"

Фондовий ринок
2254
“Укрзалізниці” загрожують фінансові проблеми через рішення суду, яким компанію визнали правонаступником ДП “Донецька залізниця”. Відтепер УЗ має погасити 6,5 мільярда гривень боргів ДП перед кредиторами.
Про це повідомляє пресслужба УЗ.
За рішенням Великої Палати Верховного Суду “Укрзалізницю” визнано правонаступником, зокрема, ДП “Донецька залізниця” з дати державної реєстрації АТ – 21 жовтня 2015 року.
У компанії відзначають, що тепер УЗ буде позбавлена можливості обґрунтовано заперечити або представити докази на спростування їхніх вимог через відсутність у товариства будь-яких первинних документів, оскільки вся інформація і документи з початком Антитерористичної операції залишилися в ДП “Донецька залізниця” і структурних підрозділах на територіях ОРДЛО.
Також рішення Верховного Суду за фактом означає, що “Укрзалізниця” буде зобов’язана погасити всі борги ДП “Донецька залізниця”, не отримавши при цьому від останнього жодного майна в статутний капітал.
Відзначається, що наразі на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей перебуває понад 20 тис. вантажних вагонів Укрзалізниці, майже 6 тис. вагонів інших власників, майже 6 тис. пасажирських вагонів і більш ніж 300 локомотивів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас