Перший гібридний електролітак на водні здійснив політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший гібридний електролітак на водні здійснив політ (відео)

Технології&Авто
672
ZeroAvia заявляє, що вона успішно виконала перший в історії політ комерційного літака з електричним двигуном у Великобританії.
22 червня 2020 року літак HyFlyer компанії, на якому була встановлена остання версія гібридної воднево-електричної трансмісії, вилетів з аеропорту Кренфілд в Бедфордширі в рамках програми зі створення великого далекого літака з нульовим рівнем викидів.
Літаки з електричним приводом з їхніми нульовими викидами викликають великий інтерес, але їхня потреба у великих, важких батареях і брак дальності обмежують їх потенційне застосування. HyFlyer справляється з цим, використовуючи нову трансмісію на водневих паливних елементах, порівнянну за характеристиками зі звичайним двигуном, яка збільшує діапазон і знижує витрати за рахунок скорочення циклів роботи акумулятора.
ZeroAvia, що фінансується через Innovate UK та програму аерокосмічних досліджень і розробок, організовану Інститутом аерокосмічних технологій (ATI), заявляє, що технологія Project HyFlyer може бути масштабована за короткий час, і компанія передбачає запуск 10-20-місних літаків протягом трьох років, 50-100-місні версії до 2030 року і 200-місний літак з дальністю польоту більше 5556 км до 2040 року.
HyFlyer вже пройшов повні випробування на повній потужності, і в найближчі кілька місяців заплановані воднево-електричні випробувальні польоти на великі відстані.
Кінцевим випробуванням буде політ від 463 до 556 км з Оркнейських островів у Шотландії.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас