За внутрішньобудинкові мережі відповідатимуть не мешканці, а постачальники послуг - Дубинський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За внутрішньобудинкові мережі відповідатимуть не мешканці, а постачальники послуг - Дубинський

Особисті фінанси
5986
Причиною катастрофи на Позняках, де в результаті вибуху побутового газу загинули п’ятеро людей, став недосконалий закон про містобудівну діяльність. За ним відповідальність за внутрішньобудинкові мережі несуть мешканці, а не постачальники послуг.
Про це в ефірі 112 каналу повідомив народний депутат Олександр Дубинський.
“Монополісти, які постачають комунальні послуги, давно проштовхнули рішення, за яким всі комунікації всередині будинку є власністю мешканців. Парадоксально, але згідно з українським законом, у витоку газу всередині будівлі винні мешканці. Ми зареєструємо законопроєкт, що скасовує ці норми, щоб за трубами стежили постачальники послуг”, – пообіцяв Дубинський.
О 10:00 21 червня в Києві в 10-поверховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався вибух, за попередніми даними, газоповітряної суміші без подальшого горіння. В результаті вибуху сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.
З початку проведення робіт рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб. При цьому в ДСНС заявили, що під завалами загиблих більше немає.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас