Зеленський підписав закон про інвентаризацію лісів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про інвентаризацію лісів в Україні

Казна та Політика
350
Президент Володимир Зеленський підписав закон № 643-ІХ, який, зокрема, запроваджує поняття національної інвентаризації лісів, визначає мету її проведення та джерела фінансування.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
“Закон передбачає створення в Україні нової системи збору обґрунтованих даних про лісовий фонд з метою подальшого планування, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів тощо. Порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджує Кабінет Міністрів, здійснюватимуть її коштом державного бюджету або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством”, – йдеться у повідомленні.
Відповідно до закону, особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, під час обстежень мають право перебувати на земельних ділянках лісового фонду, крім випадків, передбачених законом.
При цьому відомості, отримані за результатами проведення національної інвентаризації лісів, вносяться до державного земельного кадастру.
Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Довідка Finance.ua:

  • 2 червня Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроєкт про створення законодавчих умов впровадження державного лісового кадастру, обліку, моніторингу та проведення національної інвентаризації лісів в Україні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас