Профспілка Антонова оскаржила передачу ДП в управління Укроборонпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілка Антонова оскаржила передачу ДП в управління Укроборонпрому

Фондовий ринок
218
Профспілка держпідприємства “Антонов” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про скасування постанови екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, яким “Антонов” був переданий в управління концерну “Укроборонпром”.
Про це повідомили в прес-службі юридичної фірми “Ілляшев та Партнери”, що представляє інтереси ДП “Антонов”.
“Колектив авіагіганта вважає, що постанова Кабміну від 31 березня 2015 року № 269 порушує його права і було прийнято з грубим порушенням Конституції України, законів України “Про Кабінет Міністрів України”, “Про захист економічної конкуренції”, “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”. Також у позові профспілки зазначається, що передача у 2015 році цілісного майнового комплексу “Антонова” зі сфери управління Мінекономрозвитку в управління “Укроборонпрому” мало вкрай негативні наслідки, відбилося на результатах господарської діяльності підприємства”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що в умовах втрати традиційних ринків збуту і багаторічної відсутності державних замовлень на розробку і будівництво літаків “Укроборонпром” протягом п’яти років фактично не надав “Антонову” жодної допомоги.
“Зате тепер концерн на чолі з Айварасом Абромавичусом є зайвою надбудовою, на утримання якої “Антонов” несе значні додаткові витрати. Так, на утримання “Укроборонпрому” тільки у 2018-2020 роках “Антонов” перерахував внески на суму 122 мільйони гривень. Ще 74 мільйони гривень у 2015-2019 роках “Антонов” за вказівкою “Укроборонпрому” перерахував в якості фінансової допомоги іншим підприємствам-учасникам концерну”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 15 червня 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію рішення генерального директора “Укроборонпрому” Айвараса Абромавичуса від 9 червня 2020 року про звільнення президента держпідприємства “Антонов” Олександра Донця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас