Daimler задумався про нові масові звільнення співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler задумався про нові масові звільнення співробітників

Фондовий ринок
617
Світовий автогігант Daimler (бренд Mercedes) задумався про нові масові звільнення співробітників.
Про це пише видання Automobilwoche з посиланням на джерела.
Під скорочення до 2025 року можуть потрапити до 10 тисяч працівників концерну. Компанія розглядає можливість вивести на аутсорсинг IT-департамент, розробників і співробітників, зайнятих в дослідженнях.
До цього, в листопаді 2019 року, компанія вже анонсувала плани скоротити близько 10 тисяч співробітників до 2022 року, щоб знизити витрати на 1,4 мільярда євро. Рішення було пов’язано з прагненням концерну оптимізувати структуру, підвищити ефективність і гнучкість на тлі зростання популярності електромобілів.
Ринок класичних автомобілів в останні роки відчуває серйозний тиск через розворот урядів по всьому світу до «зеленої» політики і підвищення попиту на електрокари. Крім того, в 2020 році автогалузь зазнала серйозний удар через пандемію коронавірусу, яка спровокувала світову рецесію і обрушила попит на машини.
Крім Daimler, про заплановані скорочення оголосили Audi, Opel, BMW, Nissan і Renault. Останній заявив, що якщо влада Франції не нададуть компанії допомогу, та може зникнути. Париж вже заявив про плани надати компанії кредит в розмірі п’яти мільярдів євро.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас