«Інтерпайп» Пінчука повідомила про збитки трубного бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Інтерпайп» Пінчука повідомила про збитки трубного бізнесу

Фондовий ринок
476
Міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія (ТКК) «Інтерпайп» в першому кварталі отримала збиток у трубному сегменті, але діяльність залізничного дивізіону компанії була прибутковою.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Збиток трубного дивізіону пояснюється падінням попиту на труби для видобутку нафти і газу на українському і американському ринках. «Укргазвидобування» зменшила закупівлі труб у зв’язку зі скороченням програми буріння в Україні, а на ринку США продажі нафтогазових труб впали через нові мита, розмір яких становить 32%.
Вплив пандемії COVID-19 на ринок залізничної продукції країн СНД виявився масштабніше, ніж очікували в компанії. Зупинка машинобудівних заводів і зниження ВВП заморозили вагонобудівну галузь і ринок вагоноремонтів. Більш того, з 1 червня 2020 року Євразійська економічна комісія відновила дію 34,22%-ного антидемпінгового мита на українські суцільнокатані колеса. У трубному сегменті проти українських металургів в ЄС і країнах Близького Сходу та Середньої Азії були також введені нові торговельні бар’єри. Все це негативно позначиться на фінансових результатах компанії і у другому кварталі.
Виручка компанії в січні – березні знизилася на 8% в річному вимірі – до $251 млн, EBITDA виросла на 26%, до $86 млн, сума капітальних інвестицій збільшилася на 22%, до $11 млн, чистий борг зріс до $88 млн.

Довідка Finance.ua:

  • У першому кварталі «Інтерпайп» погасив єврооблігації на $98,5 млн (на 31 березня 2020 року заборгованість за єврооблігаціями становить $210,7 млн) і повністю виплатив залишок заборгованості за кредитними лініями на поповнення оборотного капіталу в розмірі $22,5 млн. В результаті борг компанії станом на 31 березня 2020 року скоротився на 35%, до $221 млн.
  • «Інтерпайп» в 2019 році збільшив EBITDA на 64%, до $259 млн, виторг – на 4%, до $1,12 млрд, капінвестиції зросли на 37% – до $60 млн.
  • У травні цього року ДПС нарахувала «Інтерпайпу» 2 млрд грн податкових зобов’язань та штрафів. Однак у компанії вважають, що такі дії є протиправними. ДПС виставила податкові претензії до компанії «Інтерпайп Втормет» за те, що нібито всі операції з металобрухтом є фіктивними. Проте в «Інтерпайпі» заперечують такі звинувачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас