Марченко відзвітував у Раді щодо витрат коштів з COVID-фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко відзвітував у Раді щодо витрат коштів з COVID-фонду

Казна та Політика
150
Станом на 18 червня з Фонду боротьби з COVID-19 виділили вже 36,1 млрд грн.
Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час години запитань до уряду в Верховній Раді.
«У Порядку використання коштів Фонду виписано кожний етап використання коштів. Урядом прийняті рішення про виділення Фонду загалом 36,1 млрд грн із 64,7 млрд. Зокрема, прийнято постанови Кабміну на 19 млрд грн, а також – протокольні рішення уряду на 17,1 млрд грн. Касові видатки станом на 16 червня склали 1,9 млрд грн», – зазначив він.
Таким чином залишок коштів Фонду складає близько 28,5 млрд грн із закладених майже 65 млрд грн.
Міністр також наголосив, що уряд вирішив спрямувати майже 9 млрд грн із акумульованих коштів Фонду загальнообов’язкового державного соцстрахування на виплати з безробіття.
«Вже 428,4 тисяч осіб отримали допомогу по безробіттю. Це майже удвічі більше, аніж торік. Наразі прийнято рішення надати допомогу з часткового безробіття майже 11 тисячам роботодавців. Її загалом отримають більше 110 тисяч працівників», – розповів Марченко.
Також передбачені кошти на допомогу Фонду соцстрахування, додаткові доплати військовослужбовцям, поліцейським та іншим категоріям, які забезпечують життєдіяльність країни.
Марченко повідомив, що розпорядники бюджетних коштів готують проекти урядових рішень щодо виділення з Фонду COVID-19 коштів на загальну суму 17,1 млрд грн.
Йдеться зокрема про трансферт Пенсійному фонду – 15,19 млрд грн, безпечні умови для зовнішнього незалежного оцінювання – 124,9 млн грн, проект з реконструкції приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я першої хвилі госпіталізації пацієнтів з COVID-19 – 1,5 млрд грн тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас