Печерський райсуд Києва знову заморозив 50,3% акцій Полтавського ГЗК Ferrexpo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський райсуд Києва знову заморозив 50,3% акцій Полтавського ГЗК Ferrexpo

Фондовий ринок
159
Печерський районний суд Києва знову встановив обмеження в розмірі 50,3% акцій Полтавського ГЗК, що належать гірничорудній компанії бізнесмена Костянтина Жеваго Ferrexpo AG, єдиному акціонеру ПГЗК.
“Ferrexpo був проінформований про те, що районний суд Києва наклав нове обмеження на 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (FPM), що належать Ferrexpo AG Switzerland, єдиному акціонеру FPM. Ferrexpo AG скоро подасть апеляцію до суду”, – йдеться в оголошенні Ferrexpo plc на біржі в п’ятницю.
При цьому уточнюється, що нова судова Постанова аналогічна попередній, оголошеній групі 31 січня 2020 року, яка згодом була скасована Апеляційним судом Києва 2 червня 2020 року.
“Рада (директорів) Ferrexpo вважає, що друга апеляція повинна бути успішною, враховуючи, що рішення не має належного або розумного обґрунтування відповідно до законодавства України. Група вважає, що це обмеження пов’язане з поточними в Україні питаннями, що стосуються Костянтина Жеваго і одного з підприємств, яким він володів до 2015 року”, – констатується в інформації компанії.
Також повідомляється, що діяльність Ferrexpo залишається незмінною, оскільки заморожування акцій не впливає на володіння акціями, але забороняє їх передачу. Крім того, Ferrexpo AG не має наміру і ніколи не збиралася передавати свою частку участі в ПГЗК, резюмується в оголошенні на біржі.
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва наприкінці січня 2020 року встановив обмеження в розмірі 50,3% акцій Полтавського ГЗК, що належать Ferrexpo AG, єдиному акціонеру ПГЗК. 3 червня 2020 року компанія заявила, що Апеляційний суд Києва 2 червня задовольнив апеляцію Ferrexpo AG, “розморозивши” 50,3% акцій ПГЗК.
У свою чергу у Фонді гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) у відповіді агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили, що вважають, що скасування Апеляційним судом Києва рішення Печерського районного суду про “заморожування” 50,3% акцій ПГЗК у справі бізнесмена Костянтина Жеваго відбулося з формальних причин. При цьому Фонд заявив, що буде продовжувати судитися як на території України, так і в іноземних юрисдикціях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас