Проведення референдуму може коштувати близько 12 мільярдів - Стефанчук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проведення референдуму може коштувати близько 12 мільярдів - Стефанчук

Казна та Політика
889
Проведення всеукраїнського референдуму може коштувати орієнтовно 12 млрд грн відповідно до середньої вартості одного процесу виборів.
Про це сказав перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу 18 червня.
“Скільки коштуватиме проведення референдуму, ми зараз не можемо сказати. Але ми знаємо, що середня вартість одного процесу виборів, які за структурою своєю близькі до референдуму, становить орієнтовно 12 млрд грн. І ми повинні розуміти, що будь-який референдум не є дешевим завданням, тому, формуючи запитання на референдумі і визначаючи їх важливість, також необхідно всім бути відповідальними за те, чи готові ми витрачати такі кошти на з’ясування якогось питання”, – зазначив Стефанчук.
Водночас на запитання, чи буде здійснено перегляд бюджету у разі ухвалення закону про референдум, перший віце-спікер уточнив, що це визначатиме Міністерство фінансів, подавши до парламенту відповідний законопроэкт.
“Питання бюджетування будь-якого процесу, звичайно, має плануватися, але реалізовуватися – тільки після того, коли буде правова підстава. Я думаю, що після того, як буде ухвалено закон “Про народовладдя шляхом всеукраїнського референдуму”, безумовно, Міністерство фінансів повинно прорахувати вартість одного референдуму і внести законопроєкт про закладання в бюджет України коштів на орієнтовну кількість. Після того, як ми будемо знати, скільки приблизно референдумів буде проводитися на рік, сума, звичайно, повинна закладатися”, – пояснив політик.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас