Сплата податку при продажу об'єктів незавершеного будівництва: що змінилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сплата податку при продажу об'єктів незавершеного будівництва: що змінилося

Нерухомість
1396
Державна податкова служба роз’яснює зміни в законодавстві щодо сплати податку при продажу об’єктів незавершеного будівництва.
Про це пише 100realty.ua.
Зміни до Податкового кодексу набули чинності 23 травня 2020 року відповідно до закону, ухваленого ще в січні.
Роз’яснення стосуються сплати податку на дохід, отриманого від продажу об’єкта незавершеного будівництва. Також встановлюються його розміри і умови оплати.
Що пояснює ДПС про сплату податку при продажу об’єктів незавершеного будівництва:
Загалом продаж об’єкта незавершеного будівництва оподатковується в порядку, визначеному для об’єктів нерухомого майна, а об’єкти незавершеного будівництва включені до п.172.1 ст. 172 Податкового кодексу.
  • Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року об’єктів незавершеного будівництва, за умови перебування такого майна у власності платника податку більше трьох років, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.
  • Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більше одного з об’єктів нерухомості – незавершеного будівництва, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.
Податкова зазначає, що нарахування податку при обміні нерухомості здійснюється виходячи з ціни, зазначеної в договорі, але не нижче від оціночної вартості такого об’єкта.
З 1 липня земельний податок доведеться платити за новим законом. З цієї дати будуть скасовані певні пільги для суб’єктів господарювання, які працюють на єдиній системі оподаткування в частині сплати земельного податку.

Довідка Finance.ua:

  • Через чотири місяці після ухвалення Верховною Радою Закону (проєкту №1210) про внесення змін до Податкового кодексу його підписав Президент і 22 травня офіційно опублікував Голос України. Тепер це Закон № 466-IX, і більшість його норм набули чинності вже з 23 травня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас