Tesla і Panasonic уклали новий контракт на постачання батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla і Panasonic уклали новий контракт на постачання батарей

Фондовий ринок
462
Tesla уклала новий трирічний контракт з Panasonic. Предмет угоди – виробництво і постачання акумуляторних батарей для електромобілів Tesla на спільному підприємстві Gigafactory 1 в Неваді.
Про це повідомляє портал ITC.ua.
“Місяць тому з’явилася інформація, що Tesla і Panasonic обговорюють розширення виробничих потужностей Gigafactory 1. В останні роки відносини між давніми партнерами ускладнилися, не в останню чергу через виробничі проблеми з Tesla Model 3. Минулого року Panasonic відмовилася від додаткових інвестицій на суму до 1,3 мільярда доларів в розширення потужностей заводу Gigafactory 1 до 54 ГВт·год і від планів з будівництва нового акумуляторного заводу для Tesla в Китаї. Компанія Ілона Маска знайшла нових партнерів в особі південнокорейської компанії LG Chem і китайської CATL, а також активно взялася розробляти власні батареї з метою зниження залежності від Panasonic. Ця угода вселяє впевненість на відновлення більш тісної співпраці між давніми партнерами”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що фінансові подробиці і умови угоди сторонами не розголошуються. У Tesla відзначають лише, що нова угода стосується “конкретних умов між сторонами щодо ціноутворення, планованих інвестицій і нових технологій, а також зобов’язань Panasonic щодо збільшення виробничих потужностей і зобов’язань Tesla за обсягом закупівель протягом перших двох років Угоди”. Будівництво Gigafactory 1 в Неваді почалося в 2014 році, відкрили завод в 2016-му році, а через рік там почалося серійне виробництво акумуляторів.
Сумарний обсяг інвестицій, вкладених Tesla і Panasonic в Gigafactory 1, становить 4,5 мільярда доларів. Водночас японський гігант вклав 1,6 мільярда доларів. До четвертого кварталу 2019 року підприємство було збитковим, але ось уже два квартали поспіль на тлі стійкого попиту на автомобілі Tesla завод залишається прибутковим.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас