Шмигаль заявив, що українська енергетика повинна працювати на вугіллі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль заявив, що українська енергетика повинна працювати на вугіллі

Енергетика
2257
Основним паливом для виробництва електроенергії в Україні має бути українське вугілля, що дозволить забезпечити вітчизняні шахти ринком збуту.
Про це в ході засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
“Основним паливом для виробництва електроенергії має бути українське вугілля. Ми закуповуємо імпортний газ в той час, як наші шахтарі сидять без роботи через відсутність ринку збуту. Цю ситуацію необхідно змінити”, – зазначив Шмигаль. За його словами, після відповідного рішення уряду, наприклад, державна компанія “Центренерго” буде закуповувати і використовувати вугілля з українських державних шахт. “Простий приклад, після нашого рішення державна компанія “Центренерго” буде закуповувати і використовувати вугілля з українських державних шахт. Так ми підтримуємо українських шахтарів і зберігаємо в цій галузі понад 20 тисяч робочих місць”, – сказав прем’єр.
Раніше тимчасовий міністр енергетики Ольга Буславець вирішила відключити три атомні енергоблоки і знизити потужність ще на п’яти блоках державного підприємства “Енергоатом”, що виробляє найдешевшу електроенергію в країні. Це дало можливість іншим видам генерації, а саме вугільної та сонячної, зберегти свої доходи.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на пленарному засіданні 17 червня у другому читанні підтримала проект закону про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії № 2386. Зеленою кнопкою за погашення дебіторської та кредиторської заборгованості держпідприємства «Енергоринок» проголосували 243 нардепи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас