Росія спростила отримання громадянства для українців і білорусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія спростила отримання громадянства для українців і білорусів

Казна та Політика
881
У Росії набув чинності федеральний закон, який спрощує отримання громадянства для громадян України та Білорусі. Зокрема, скасовується обов’язковий іспит на знання російської мови при отриманні громадянства РФ.
Зазначено, що цей закон президент Росії Путін підписав 19 березня, а набув чинності він через 90 днів – у середу, 17 червня.
Відзначається, що раніше українці і білоруси могли отримати громадянство Росії тільки після проходження співбесіди на знання мови. Тепер же в разі, якщо вони вільно говорять російською, громадяни України та Білорусі автоматично визнаються носіями мови, якщо вони самі або їхні прямі родичі постійно проживають або раніше проживали на території РФ, СРСР або Російської імперії.
У МВС Росії додали, що рівень знання російської мови фіксуватимуть комісійним актом і за допомогою засобів аудіоконтролю при прийомі особистої заяви в міграційній службі. У російському міністерстві припускають, що це дозволить спростити отримання громадянства для більш ніж 200 тис. українців і білорусів, які зараз перебувають у країні з посвідкою на проживання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас