НБУ відкликає мільярдні позови до компаній Коломойського щодо рефінансу Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відкликає мільярдні позови до компаній Коломойського щодо рефінансу Приватбанку

Фондовий ринок
2663
11 червня Госпсуд Дніпропетровської області задовольнив клопотання НБУ і закрив провадження за позовом до “Дніпроазоту” Ігоря Коломойського про стягнення заставного майна за борговими зобов’язаннями ПриватБанку з рефінансування.
Про це повідомляє Finbalance з посиланням на матеріали суду.
Своє клопотання НБУ мотивував погашенням ПриватБанком своїх боргів з рефінансування, а отже, відсутністю підстав у Нацбанку на звернення стягнення на предмет забезпечення за кредитом.
За аналогічними підставами – “у зв’язку з відсутністю предмета спору” – 9 червня Госпсуд Дніпропетровської області на підставі звернення Нацбанку закрив провадження за позовом до ТОВ “Приватофіс” про стягнення на предмет іпотеки, яке знову ж таки було в забезпеченні з рефінансування НБУ для Приватбанку.
2 червня Госпсуд Дніпропетровської області на підставі такого ж звернення Нацбанку закрив провадження за позовом НБУ до ЗАТ “Ерлан” (виробник напоїв “Біола”), 6 червня – справу за позовом до ТОВ “Перспектива Інвестмент”, у травні-червні – низку справ за позовами НБУ до ТОВ “Гаджибей”.
Як повідомлялося, в лютому-квітні Приватбанк повністю погасив борги перед НБУ з рефінансування, виплативши 7,5 млрд грн. За даними Нацбанку, на 01.05.2020 у ПриватБанку не було боргів з рефінансування.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас