Європейські ринки акцій падають на побоюваннях другої хвилі коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські ринки акцій падають на побоюваннях другої хвилі коронавірусу

Фондовий ринок
406
Фондові індекси країн Західної Європи помітно знижуються в понеділок на тлі побоювань нової хвилі поширення коронавірусу після пом’якшення карантинних заходів у світі.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 до 11:21 мск опустився на 1,92%, склавши 347,25 пункту.
Британський індикатор FTSE 100 знизився на 1,85%, німецький DAX – на 2,36%, французький CAC – на 2,31%. Італійський FTSE MIB й іспанський IBEX 35 втратили 1,88% і 2,48% відповідно.
Як повідомляє CNBC, зростання нових випадків зараження було зафіксовано в ряді американських штатів, включаючи Алабаму, Каліфорнію, Флориду і Північну Кароліну. Крім цього, кількість госпіталізацій в Техасі і Північній Кароліні в суботу стала рекордною.
Тим часом “режим воєнного часу” був оголошений в 11 мікрорайонах району Фентай китайської столиці після того, як у п’яти працівників розташованого там оптового ринку “Сіньфаді” була діагностована коронавірусна інфекція.
Водночас, згідно з рекомендаціями Європейської комісії (ЄК), опублікованими 11 червня, всім державам-членам Шенгенської зони та її асоційованим країнам пропонується скасувати з 15 червня введений через пандемію коронавірусу внутрішній прикордонний контроль.
У неділю президент Франції Еммануель Макрон оголосив про подальше пом’якшення обмежувальних заходів, що діяли в паризькому регіоні для стримування поширення захворювання. У телезверненні він заявив, що “Франція здобула першу перемогу (над коронавірусом)”. “Але це зовсім не означає, що вірус зник настільки, що ми можемо повністю звести нанівець пильність. Нам потрібно буде дотримуватися фізичного дистанціювання ще тривалий час. Літо 2020 року не буде схоже на жодне інше літо. І ми будемо стежити за ситуацією з епідемією”, – сказав Макрон.
Акції BP Plc (SPB: BP) в понеділок дешевшають на 4,3%. Британська нафтокомпанія очікує, що списання за підсумками другого кварталу складуть від $13 млрд до $17,5 млрд у зв’язку зі зниженням довгострокового прогнозу нафтових цін.
Вартість AstraZeneca Plc знижується на 0,3%. Фармацевтична група уклала угоду з Європейським Inclusive Vaccines Alliance (IVA), створеним Німеччиною, Францією, Італією та Нідерландами, на постачання до 400 млн доз вакцини проти коронавірусу, яку вона розробляє спільно з вченими з Оксфордського університету у Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас