Fitch опустив кредитний рейтинг енергетичної компанії Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch опустив кредитний рейтинг енергетичної компанії Ахметова

Фондовий ринок
437
Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило довгостроковий кредитний рейтинг компанії олігарха Ріната Ахметова ДТЕК ВДЕ до “В-” з негативним прогнозом.
За інформацією компанії, в повідомленні агентства йдеться про те, що з березня 2020 року рівень розрахунків ДП “Гарантований покупець” з виробниками зеленої електроенергії варіюється від 5 до 10%.
На кінець травня заборгованість перед ДТЕК ВДЕ досягла 1,8 млрд грн без ПДВ. Якщо ситуація з розрахунками не зміниться, фінансовий стан компанії буде ще більш ослаблений, що може призвести до подальшого зниження рейтингу.
“Зниження рейтингових показників ДТЕК ВДЕ відображає кризу у відновлюваній енергетиці України. В аналогічних складних умовах перебувають всі інвестори ВДЕ. Сьогодні вкрай важливо стабілізувати ситуацію в галузі і знайти взаємоприйнятні компромісні рішення між державою та інвесторами для виходу з кризи. Затягування рішень погіршує ситуацію, вкрай негативно впливає на інвестиційний клімат і може призвести до незворотних наслідків”, — заявив гендиректор ДТЕК ВДЕ Філіп Лекебуш.
У компанії зазначають, що переговори з інвесторами у відновлювану енергетику та урядом України щодо змін у законодавстві ВДЕ тривають більше дев’яти місяців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас