У МЗС розповіли, хто не зможе отримувати подвійне громадянство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС розповіли, хто не зможе отримувати подвійне громадянство

Казна та Політика
3709
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав запровадження подвійного громадянства в Україні. Однак це не повинно стосуватися громадян, які разом із українським мають паспорт РФ.
Про це заявив Дмитро Кулеба в ефірі передачі на одному із українських телеканалів.
“Що стосується подвійного громадянства, це питання викликає дискусії. Є різні люди, які підтримують цю ідею, які не підтримують. Я особисто вважаю, що ми повинні знайти збалансоване рішення. Тому що у нас з 90-х років, коли ухвалювалась Конституція і запроваджувалось правило про єдине громадянство, ситуація докорінно змінилась. Давайте дивитися правді в очі. Мільйони українців за цей час з різних причин виїхали за кордон. Водночас, вони хочуть залишатися громадянами України. Мільйони з них допомагали Україні в найважчі хвилини. Я був послом у Страсбурзі, у Франції і працював з українцями, які вже перейшли у французьке громадянство, тому що не можуть мати два паспорти, але передавали гроші, волонтерили і підтримували Україну. Чому ми позбавляємо цих людей можливості бути нашими громадянами?”, – висловився Кулеба.
Очільник МЗС наголосив, що подвійне громадянство не припустиме для держслужбовців та представників влади. Також не йдеться про дозвіл отримувати паспорти РФ.
“Водночас, я повністю підтримую те, що, по-перше, два паспорти неприпустимі для держслужбовців, для представників влади. І по-друге, безумовно, жодного подвійного громадянства із державою-агресором. І можна встановити додаткові критерії для того, щоб це відсіяти”, – прокоментував міністр.
Разом із тим, Кулеба уточнив, що його завдання як міністра закордонних справ – знайти альтернативне рішення цій проблемі, аби представники української діаспори за кордоном почувалися комфортно.
“Я хочу наголосити: я не представляю тут позицію держави, коментуючи це. Я як міністр закордонних справ, як людина, яка бачить цю проблему, хочу наголосити, що ми в Україні маємо знайти збалансоване рішення для цього, щоб українці, які розсипані зараз по усьому світу, мали можливість не розривати зв’язок із батьківщиною”, – сказав Дмитро Кулеба.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна працює над реформою подвійного громадянства.
  • У Державній міграційній службі дозволять громадянам мати два паспорти, але «єдине громадянство» залишиться у Конституції України.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас