"Не є захмарним проєктом": Шмигаль розповів про створення державної компанії-авіаперевізника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Не є захмарним проєктом": Шмигаль розповів про створення державної компанії-авіаперевізника

Казна та Політика
365
В Україні можуть створити державного внутрішнього авіаперевізника.
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції 11 червня.
“Наразі розроблена профільним міністерством концепція утворення такого національного авіаперевізника із залученням КБ “Антонов”, частини аеропортів – всіх можливих зацікавлених сторін. Розраховується бізнес-план, кількість і джерела коштів на закупівлю, а також різні можливості співпраці з міжнародними партнерами”, – наголосив він.
Також Шмигаль визнав, що створення компанії-авіаперевізника є недешевим задоволенням.
“Але це те, що дасть велику кількість робочих місць, тому що там супутні галузі зразу почнуть створювати додаткові робочі місця. Якщо ми даємо замовлення на перших шість літаків “Антонову”, це вже оживляє підприємство, де працює 14 тисяч людей, і ми зберігаємо ці робочі місця, плюс, за мультиплікатором, у супутніх галузях утворюється від 3 до 5 робочих місць. Це велика армія людей, яка зможе працювати у високотехнологічній сфері лише для забезпечення складу літаків”, – запевнив прем’єр.
Конкретну суму коштів, яка знадобиться на створення компанії-авіаперевізника, Шмигаль назвати відмовився, але зазначив, що завдання є “абсолютно реалістичним”.
“Не є захмарним проєктом. Це той проєкт, який в багатьох державах реалізований, і ми також реалізуємо. Взагалі у кризовий час і під час кризи авіаперевізної галузі це хороша можливість для України створити державного внутрішнього авіаперевізника, який дасть відповідний рівень якості і ціни послуг, і певну стабільність. Регіональні перевезення плюс забезпечення роботою виробника повітряних суден в Україні”, – резюмував він.
Нагадаємо, раніше про план створити державну сучасну авіакомпанію заявляв Президент України Володимир Зеленський.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас