У МОЗ повідомили, коли українці зможуть здійснювати закордонні поїздки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ повідомили, коли українці зможуть здійснювати закордонні поїздки

Світ
2767
У МОЗ поки не знають, коли українці зможуть здійснювати закордонні поїздки. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Для відновлення авіасполучення і можливості поїхати в якості туриста в ту чи іншу країну потрібне відповідне рішення цієї країни.
“Я хотів би підкреслити, що підвищення захворюваності ми спостерігаємо не тільки в Україні, але і в інших країнах – і в Німеччині, і в інших європейських країнах. Тому про планування ми зможемо говорити після рішення тих чи інших країн”, – сказав міністр.
Умови в’їзду в Україну іноземців:
  • Відновлення міжнародного сполучення, яке заплановане з 15 червня.
  • Розглядається введення двох зон: “червоної зони” і “зеленої зони” для країн, з якими у нас буде відновлено сполучення.
  • Червона зона – країни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні, зелена – країни, де вона краща.
  • Особам, які прибувають із зеленої зони не передбачається обсервація або самоізоляція. Після прибуття з червоної зони відповідна вимога буде обов’язковою до виконання.
МОЗ також вирішує питання щодо тестуванняна коронавірус тих, хто прибуває, і пропонує зобов’язати іноземців мати страховий поліс.
Раніше в Міністерстві інфраструктури України заявляли, що серед перших країн, з якими Україна може відновити сполучення: Єгипет, Туреччина і Грузія. Що стосується авіасполучення з країнами Євросоюзу, то там буде грати роль і фактор конкуренції з боку великих європейських авіакомпаній.

Довідка Finance.ua:

  • Перша країна, з якою Україна відновить авіасполучення. Україна і Грузія погодили відновлення авіасполучення з 1 липня.
  • Кіпр відновив міжнародне пасажирське авіасполучення.
  • Раніше в Кабміні повідомили, що авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень, вводять людей в оману. Рішення про відновлення авіасполучення приймає виключно уряд.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас