В Україні з 1 липня знизять тарифи на "зелену" електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з 1 липня знизять тарифи на "зелену" електроенергію

Енергетика
6736
Кабмін підтримав проект меморандуму, який підпишуть з виробниками “зеленої” електроенергії. Він передбачає зниження тарифів на продукцію сонячних і вітрових електростанцій на 15% і 7,5%.
Таке рішення уряд прийняв на засіданні в середу, 10 червня, після виступу виконуючого обов’язки міністра енергетики Ольги Буславець.
“У проекті меморандуму передбачається зниження зеленого тарифу для сонця і вітру. По сонцю – мінус 15%, по вітру – мінус 7,5%. Посилюється відповідальність за “небаланси”. Припинення нового будівництва “сонця” вже з 1 липня цього року. Я сподіваюся, що ми найближчим часом внесемо до парламенту відповідний законопроект. Обмеження будівництва “вітру” після того, як будуть завершені проекти, які вже почали своє будівництво”, – сказала Буславець.
Вона додала, що держава буде дотримуватися своїх зобов’язань щодо вже виробленої електричної енергії. На сьогодні заборгованість з початку року ДП “Гарантований покупець” перед “зеленими” виробниками становить 14 млрд гривень.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, що Україна зацікавлена ​​в поступовому збільшенні частки зеленої енергетики. Однак важливим є питання, скільки буде коштувати така електроенергія.
“Ми не забороняємо будувати сонячні станції. Їх можна будувати скільки завгодно. Питання в тому, що ціна виробленої ними енергії буде визначатися вже на аукціонах, а не буде зафіксований високий тариф. Ці моменти відображені в меморандумі”, – сказав Шмигаль.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас