У 2019 Google поставила на ринок рекордну кількість смартфонів Pixel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2019 Google поставила на ринок рекордну кількість смартфонів Pixel

Фондовий ринок
413
У світлі останніх новин про провал Pixel 4, звільнення з Google двох ключових керівників напрямку смартфонів і скасований Pixel 4a XL напрошується закономірний висновок: зі смартфоннним напрямком все дуже погано. Проте, все не так погано, як видається на перший погляд, у чому дозволяє переконатися свіжий звіт дослідницької компанії IDC.
Згідно з підрахунками аналітиків IDC, в 2019 році компанія Google продала 7,2 млн смартфонів Pixel. Це на 52% більше, ніж в 2018 році, і є найкращим результатом за весь час. Більше того, Google навіть випередила китайський бренд OnePlus за обсягом поставок за рік. При цьому обидві компанії увійшли до десятки найбільших постачальників смартфонів у світі за рік.
У 2019 Google поставила на ринок рекордну кількість смартфонів Pixel
Аналітики IDC окремо відзначають, що смартфони Google Pixel особливо популярні в США, Західній Європі та Японії.
Абсолютний рекорд продажів за підсумками 2019 року може здатися несподіваним на тлі повідомлень, що смартфони Google Pixel 3a і Pixel 4 за підсумками першого півріччя 2019 року продавалися гірше, ніж Pixel 3 за аналогічний період часу. Проте, як зазначає IDC, в минулому році Google розширила географію продажів трьома новими ринками, що в поєднанні з більш стабільним попитом протягом усього року дозволило вийти на такий результат.
Google, як і раніше, сильно відстає від лідерів ринку, таких як Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi і Oppo. Водночас зростання поставок більш ніж на 50% вражає. Буде цікаво подивитися на результат смартфонного підрозділу Google за підсумками цього року з Pixel 4a, що затримується, і наступним поколінням Pixel 5, яке, за чутками, обійдеться без флагманської платформи.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас