Свіже оновлення Windows 10 "не дружить" з накопичувачами Intel Optane — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свіже оновлення Windows 10 "не дружить" з накопичувачами Intel Optane

Технології&Авто
437
Велике піврічне оновлення Windows 10 May 2020 Update (версія 2004), що вийшло в кінці травня, виявилося аж ніяк не безпроблемним – Microsoft відкрито визнала проблеми з апдейтом, заблокувавши його встановлення на безлічі пристроїв. Але, схоже, є й інші проблеми, які розробники поки офіційно не визнали, і вони спостерігаються серед власників комп’ютерів з твердотільними накопичувачами Intel Optane.
Як повідомляє Windows Latest, деякі користувачі повідомляють про проблеми несумісності Intel Optane і актуальної версії Windows 10 (2004). Скарги можна знайти на форумі Intel, соцмережі Twitter і стандартному додатку для відгуків Feedback Hub.
Microsoft, як було сказано вище, проблему не визнає – вона відсутня в офіційному списку відомих помилок. Проте, схоже, що на деякі модулі Intel Optane Memory для настільних комп’ютерів і ноутбуків все ж поширюється дія механізму, який запобігає автоматичному встановленню Windows 10 May 2020 Update. Але якщо скористатися фірмовою утилітою Media Creation Tool для ручного встановлення, то можна нарватися на неприємності.

Проблема пов’язана з файлом Optane Memory Pinning – оновлення його видаляє. В результаті система не припиняє спроб запустити програму з відсутніми файлами .dll. Можна спробувати видалити Intel Optane Pinning Explorer Extensions, відключити Intel Optane і перезавантажити ПК, після чого активувати Intel Optane і ще раз перезавантажити ПК. Якщо помилка залишиться, то єдиний варіант – видалити проблемне оновлення Windows 10 May 2020 Update і почекати офіційних виправлень від Micorosoft.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас