Голландська компанія буде здавати контейнери-батарейки для суден (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландська компанія буде здавати контейнери-батарейки для суден (фото)

Технології&Авто
1191
У Нідерландах створили компанію Zero Emission Services (ZES), яка буде здавати в оренду змінні контейнери з акумуляторними батареями (ZES-Pack) для суден внутрішнього плавання.
Засновниками ZES стали ING, енергетична компанія Engie, адміністрація порту Роттердам і Wärtsilä, пише ЦТС, посилаючись на Sea News.
Уже цьогоріч перше судно – De Alphenaar, оснащене ZES-Pack, вирушить у перший рейс з Алфен-ан-де-Рейна в порт Мурдейк для транспортування пива з пивоварного заводу Heineken в Цотервуді. Очікується, що в 2021 році ZES-Pack’ами будуть оснащені ще п’ять суден.
Першу зарядну станцію ZES побудує в Алфен-ан-де-Рейні. Мережа зарядних станцій буде поступово розширюватися і сформує національну мережу приблизно з 20 точок.
На двох змінних контейнерах ZES-Pack судно здатне пройти від 50 до 100 км, в залежності від розміру і осадки. Спочатку ZES-Pack’и впроваджуватимуть в сегменті річкових контейнерних перевезень. Очікується, що до 2030 року такими контейнерами-батарейками буде оснащено 150 суден.
За словами CEO ZEC Віллема Деддена, ZES-Pack’и істотно змінять судноплавство внутрішніми водними шляхами, оскільки повністю виключать викиди з суден. “Ми починаємо з використання акумуляторів, але якщо в майбутньому водень стане дешевшим, то контейнери з водневими технологіями також можуть використовуватися як джерела енергії на суднах”. Кожен контейнеровоз, який перейшов з дизеля на ZES-Pack, дасть зниження викидів на 1 тис. тонн на рік.

Вартість реалізації першого етапу впровадження технології ZES-Pack становить 20 млн євро. Фінансують проект банк ING, Engie, Wärtsilä, адміністрація порту Роттердам і уряд Нідерландів. Додаткову підтримку надає Heineken, який уклав довгострокову угоду строком на 10 років на транспортування своєї продукції з пивоварні в Цотервуді в Мурдейк і зробив внесок на оснащення першого судна. Оператором судна є CCT. За вантаження і вивантаження першої партії компанія грошей не візьме.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас