Очільник Укравтодору назвав рентабельність автодорожнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очільник Укравтодору назвав рентабельність автодорожнього бізнесу

Казна та Політика
769
Реальна рентабельність дорожнього будівництва не перевищує 10%.
Про це в інтерв’ю НВ Бізнес сказав голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков.
Реальна рентабельність компаній, які займаються дорожнім будівництвом в Україні, не перевищує 10%, хоча за документами цей показник набагато нижчий.
«Якщо подивитися наші „радянські“ кошториси, то мова йде про 1%. Насправді я думаю, що вони не будуть працювати, якщо рентабельність не буде наближатися до 8−10%», — заявив голова Укравтодору.
Він зазначив, що Укравтодор не контролює рентабельність і це лише його особиста оцінка. За словами чиновника, через «радянське» ціноутворення, яке зараз є в дорожньому будівництві, дуже складно зрозуміти реальну рентабельність ринку. Проте він вважає, що рентабельності в 15−30% у компаній, які займаються дорожнім будівництвом, немає.
«Це якщо вони роблять дороги якісно і використовують всі матеріали в тому обсязі, в якому вони мають бути. А не тільки показують це на папері», — сказав Олександр Кубраков. Голова Укравтодору додав, що за їхніми проектами підрядники дають гарантію на 5−10 років. Тобто в разі неякісних робіт будуть відновлювати дороги власним коштом.
Станом на сьогоднішній день принципи ціноутворення в дорожньому будівництві закладає Міністерство регіонального розвитку. Минулого року у Верховній раді України зареєстровано законопроект № 2234. Він передає функцію ціноутворення від Мінрегіону в Мінінфраструктури, яке зможе прийняти документ з окремими правилами ціноутворення саме в дорожній галузі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас