GE продає підрозділ за $250 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GE продає підрозділ за $250 млн

Фондовий ринок
298
Американський багатопрофільний концерн General Electric Co. (GE) виходить з бізнесу з виробництва лампочок, збираючись продати підрозділ, який визначав компанію протягом майже ста років і був її останньою структурою, що забезпечує прямий зв’язок із споживачами.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, GE домовилася про продаж бізнесу з випуску освітлювального обладнання американській Savant Systems Inc., що спеціалізується на виробництві технологій домашньої автоматизації.
Фінансові умови угоди не розкриваються. Однак, як пише The Wall Street Journal з посиланням на поінформоване джерело, цей підрозділ оцінюється приблизно в $250 млн.
GE, заснована винахідником лампи розжарювання Томасом Едісоном, вже кілька років намагається продати бізнес, з якого, по суті, почалася історія GE. Компанія, що колись виробляла холодильники і мікрохвильові печі, поступово відмовлялася від виробництва побутових приладів для звичайних споживачів, переключивши свою увагу на виготовлення силових турбін, літакових двигунів, медичного обладнання та локомотивів.
Головний офіс цього підрозділу залишиться в місті Клівленд в штаті Огайо, а більш ніж 700 співробітників, що працюють в ньому, перейдуть в Savant, йдеться в повідомленні.
За даними WSJ, угоду передбачається закрити по можливості протягом місяця.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас